Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Biografia

Selenan elämä

 

Lyhyesti

Selena Marie Gomez on yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja vaatesuunnittelija. Selena tunnetaan parhaiten Alex Russon roolista Waverly Placen velhoissa.

 

Nuoruus

Selena syntyi Grand Prairiessa, Texasissa. Hänen isänsä Ricardo Gomez on kotoisin Meksikosta ja teatterinäyttelijänä toimiva äitinsä Mandy Teefey on puoliksi italialainen. Selenan äidin tyttönimi on Cornett, mutta kun hän meni naimisiin vuonna 2006 Brian Teefeyn kanssa, vaihtoi Mandy sukunimensä. Syyskuussa 2009 Selena nimettiin Unicefin hyvän tahdon lähettilääksi. 17-vuotiaana hän oli nuorin Unicef-lähettilääksi valittu henkilö. Lokakuussa 2009 uutisoitiin, että Selena suunnittelee omaa "Dream Out Loud" -nimistä vaatemallistoaan. Selena seurusteli Justin Bieberin kanssa vuodesta 2010 (julkisesti vuonna 2011) saakka, mutta erosivat marraskuussa 2012. Pari kuitenkin palasi yhteen jo viikon kuluttua erosta. Pian pari kuitenkin vahvistivat uuden eronsa lomamatkansa jälkeen. Pari palasi jälleen yhteen melko pian. Selena erosi lopullisesti Bieberistä keväällä 2013. Selena sai pikkusiskon 12. kesäkuuta 2013.  Tytön nimeksi tuli Gracie Elliot Teefey. Selenan äiti odotti lasta myös vuonna 2011, mutta sai keskenmenon kyseisen vuoden joulukuussa. Gracie on Selenan ainoa sisarus.

 

Näyttelijänä

Selena aloitti näyttelemisen seitsemänvuotiaana yhdessä Demi Lovaton kanssa esittäen Barney & Friends -televisiosarjassa Giannaa kahden tuotantokauden ajan. 2000 -luvun alkuvuosina Gomez esiintyi sivurooleissa elokuvissa Spy Kids 3 - Peli on pelattu ja Walker ,Texas Ranger: Trial By Fire. Hänen ensimmäinen pääroolinsa oli lyhyt elokuvassa Brain Zapped. Kesällä 2004 Disney Channel poimi Selenan koe-esiintymisistä. Hän vieraili televisiosarjoissa Zackin ja Codyn viiden tähden elämää ja Hannah Montana, joista jälkimmäisestä hän sai pysyvän sivuroolin toisella ja kolmannella tuontantokaudella. Vuonna 2007 Selena valittiin esittämään yhtä päärooleista, Alex Russoa, teinivelhoista kertovassa Waverly Placen velhot- sarjassa. Hän on saanut roolistaan neljä palkintoehdokkuutta muun muassa erinomaisesta esiintymisestä nuorten sarjassa. Selena on näytellyt myös Tuhkimoa elokuvassa Tuhkimotarina 2 (2008) ja toista pääosaa Demi Lovaton rinnalla Operaatio Prinsessassa (2009). Myöhemmin Selena on ollut mukana päärooleissa elokuvissa Ramona & Beezus(2010), Monte Carlo(2011) ja Spring Breakers (2012)

 

Laulajana

Selena aloitti musiikkiuransa vuonna 2006 , kun hän levytti tunnuskappaleen elokuvaan Brain Zapped. Vuotta myöhemmin Selena levyttin tunnuskappaleen "Everything Is Not What It Seems" Waverly Placen velhoihin. Selena osallistui myös 101 dalmatialaista -platina-DVD:n tekemiseen laulamalla coverkappaleen "Cruella de Vil". Vuonna 2008 Selena esiintyi Jonas Brothers -yhtyeen musiikkivideolla "Burnin' Up" Samaan aikaan hän äänitti kolme kappaletta "Tell Me Something I Don't Know", "Bang A Drum" ja "New Classic" elokuvaan Tuhkimotarina 2. Selena äänitti myös kappaleen "Fly to You Heart" animaatioelokuvaan Helinä-keiju. Monte Carlo-elokuvan lopputeksteissä soitetaan Selenan laulu Who Says. Selena näytteli itse kyseisessä elokuvassa. Myös Ramona & Beezus-elokuvassa soitettiin lopussa Selenan Live Like There's No Tomorrow- laulu. Vuonna 2008 Selena allekirjoitti levytyssopimuksen Hollywood Recordsin kanssa. Samana vuonna hän perusti yhtyeen Selena Gomez & The Scene, joiden kanssa hän on jo julkaissut kolme studioalbumia. Selena kuitenkin erosi yhtyeensä kanssa vuonna 2013, ja teki Stars Dance- albuminsa ilman bändiään. 

©2018 SellyGomez - suntuubi.com